C4 Cactus Rip Curl

MAAK KENNIS MET DE C4 CACTUS RIP CURL

 

In de Citroën C4 Cactus Rip Curl komen de vloeiende lijnen en de gedurfde persoonlijkheid van de C4 Cactus crossover samen met het voor Rip Curl kenmerkende gevoel van vrijheid. Twee merken die hetzelfde avontuurlijke karakter delen! In deze video wordt de filosofie en het design van de auto, de Grip Control en de Airbumps behandeld.

 

DESIGN

De ontwikkeling van de onconventionele en baanbrekende crossover van Citroën, de C4 Cactus, staat niet stil. Deze speciale uitvoering, die voortkomt uit de samenwerking tussen Citroën en Rip Curl, vormt hiervan het bewijs. In deze expressieve en radicale uitvoering, die de naam draagt van een merk dat sinds 1969 actief is in de surfwereld, komt het outdoor-karakter van de C4 Cactus nog sterker naar voren.

 

EEN AVONTUURLIJKE UITSTRALING

 
Wat is de C4 Cactus zonder zijn Airbumps®? Deze elementen combineren functionaliteit en design, geven de C4 Cactus een eigenzinnige persoonlijkheid en beschermen de carrosserie. Ze zijn leverbaar in de kleuren Black (standaard) of Dune, Chocolat en Grey (optioneel). De beroemde beschermende tweede huid van TPU (thermoplastisch urethaan) gaat samen met speciaal voor dit model ontwikkelde Rip Curl-stickers. Ze zijn onder andere aangebracht op het voorscherm.

INTELLIGENTE TECHNOLOGIE

 
De standaarduitrusting van deze crossover komt grotendeels overeen met die van de C4 Cactus Shine. Zo is de auto voorzien van parkeerhulp achter, automatische airconditioning, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers vóór, een navigatiesysteem en cruise control met snelheidsbegrenzer. U kunt dus al uw aandacht op de weg gericht houden!
 

GRIP CONTROL: VOOR NOG MEER SENSATIES

 

 

DE 5 STANDEN VAN DE GRIP CONTROL

 
-STANDAARD: Voor zonovergoten kustwegen, bochtige bergwegen, snelwegen of hippe winkelstraten in binnensteden. Deze stand is bestemd voor normale wegomstandigheden waarbij nauwelijks gripverlies optreedt. 

-ZAND: Om nog dichter bij de mooiste surfspots te komen. In deze stand kunnen beide voorwielen tegelijkertijd gecontroleerd spinnen, zodat de auto in mul zand gemakkelijker vooruitkomt. 

- ALLROAD: Om zorgeloos te rijden op een gladde ondergrond (modder, nat gras, onverharde wegen). Deze stand, die als een differentieel met beperkte slip werkt, zorgt ervoor dat de auto ook onder deze moeilijke omstandigheden weg kan rijden. 

- SNEEUW: Om de mooiste wintersportgebieden te bereiken. In deze stand wordt het spinnen van elk voorwiel afzonderlijk aan de omstandigheden aangepast, zodat u zorgeloos en veilig kunt rijden op besneeuwde wegen. 

- ESP OFF: In deze stand is het ESP uitgeschakeld (actief tot een snelheid van 50 km/uur)..
222887

 

SURFKAMPIOEN... EN ZUINIGHEIDSKAMPIOEN!

 

Met de PureTech 100-benzinemotor (S&S BVM Euro 6) is de Citroën C4 Cactus Rip Curl niet alleen een plezierige, maar ook een zuinige auto. En een zuinige auto stoot minder CO2 uit 

Deze nieuwe motorengeneratie, die sinds het einde van 2013 door Citroën wordt aangeboden, heeft niet alleen een beduidend lagere uitstoot van stikstofoxide (NOx), maar ook een lagere CO2-uitstoot. Plezierig rijden zonder het milieu te belasten is dus wel degelijk mogelijk.

222892.70