Goedbloed auto's duurzaam en milieu vriendelijk gecertificeerd!

Onlangs hebben wij ons ingeschreven bij stichting duurzaam repareren om erkend te worden als een milieuvriendelijk en duurzaam, groen autobedrijf.

Op 20 maart 2017 kregen wij het leuke nieuws dat wij na een intensief beoordelingstraject hiervoor gecertificeerd zijn door de Stichting Duurzaam Repareren!

Om hierin gecertificeerd te worden, moet aan een strikte regelgeving en verschillende voorwaarden voldaan worden. Een tekstdocument van 72 pagina's lang is de maatstaaf hiervoor. Getoetst wordt onder andere op het scheiden van afval, het gebruiken van milieuvriendelijke spuitbussen en hulpmaterialen, het hergebruiken van bepaalde hulpmiddelen en recyclen van goederen. Een totaal duurzaam repareren pakket. Doordat wij aan alle strikte voorwaarden hebben voldoen, mogen wij nu dan ook officieel het schild en logo van deze stichting dragen.

Wij zijn erg trots op deze team-effort en willen hiermee aan onze klanten en leveranciers aantonen dat wij niet alleen aan uw auto werken uit het oogpunt van kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook uit het oogpunt van het milieu en een duurzame toekomst.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.duurzaamrepareren.nl

Een aantal speerpunten waarom wij erkend duurzaam zijn;

Inkoop energie via Saman EnergiQ, 100% duurzame energie van Zeeuwse bodem. (zie https://samanenergiq.nl/)

Scheiden van papier en plastic restafval en recycling door Afval Service Zeeland. (zie http://www.afvalservicezeeland.nl/web/show)

Afgewerkte olie scheiden van andere olieën, remvloeistof en koelvloeistof en apart verwerken.

Vervangend vervoer niet hoger dan emissieklasse B.

Apart opslaan en laten verwerken van lege spuitbussen.

De lijst met benodigde punten om erkend duurzaam te zijn als autobedrijf is 72 pagina's lang en kunt u bij ons inzien.

IMG 2083