Citroën C3 Aircross

Citroën is zich druk aan het ontwikkelen in de SUV markt, onlangs kwam het nieuws naar buiten dat in 2018 de C5 Aircross zijn intrede in Nederland doet en nog dit jaar wordt de C3 Aircross geintroduceerd in Nederland.

Vandaag introduceert Citroën de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross, bestemd voor een segment dat tussen 2012 en 2016 in Europa en wereldwijd vijf keer zo groot is geworden. De SUV’s van Citroën spelen perfect in op de wensen van de klanten. Deze nieuwe generatie SUV’s heeft een vriendelijke uitstraling en een energiek karakter. Ook vormen deze modellen de nieuwe benchmark met betrekking tot comfort en gebruiksgemak. Ze maken weer eens duidelijk dat Citroën met betrekking tot design, interieurruimte en comfort een voortrekkersrol speelt. De nieuwe C3 Aircross, waarvoor de C-Aircross concept car die in het voorjaar tijdens de Autosalon van Genève aan de wereld werd getoond als voorbode diende, beschikt over klassieke Citroën designkenmerken en laat tegelijkertijd een frisse wind door het compacte SUV-segment waaien. Aan de buitenkant vallen de unieke styling en de vele personalisatiemogelijkheden op, die voor een assertief karakter zorgen. De binnenzijde kenmerkt zich door het topcomfort van het Citroën Advanced Comfort® programma, dat voor een ruim interieur, een modulair design en een veel licht heeft gezorgd. Daarnaast beschikt de nieuwe C3 Aircross over de nieuwste features en tal van technologische systemen die het leven in de stad en op de weg gemakkelijker maken. Kortom, Citroëns nieuwe SUV is gericht op mensen die een stijlvolle, comfortabele auto zoeken die ook openstaat voor avontuur.

 

EEN HEEL PERSOONLIJKE SUV: 90 KLEURENCOMBINATIES

De C3 Aircross biedt bijna onbegrensde personaliseringsmogelijkheden, tot wel 90 kleurencombinaties door het gebruik van 8 carrosseriekleuren, 3 dakkleuren en 4 colourpacks allen in diverse samenstellingen te personaliseren. Ook bestaat de keuze uit 5 verschillende ''Ambiance'' interieurkleuren.

EEN SUV RIJERVARING

De C3 Aircross is ook een typische SUV wat betreft rijplezier en rijgedrag. De grotere bodemspeling en de grote wielen zorgen ervoor dat de nieuwe Citroën C3 Aircross zich op elke ondergrond thuis voelt, waarbij de systemen Grip Control® en Hill Descent Assist indien nodig een helpende hand bieden. Dankzij de goede grip kan de C3 Aircross ook de gebaande paden verlaten, waarmee het zowel voor liefhebbers van winkelen als van sporten en buitenactiviteiten de ideale auto is. Het model is voorzien van het Grip Control® systeem voor een betere grip en speciale 16-inch en 17-inch wielen met M+S-banden, waardoor de C3 Aircross zich op tal van omstandigheden kan aanpassen, ongeacht de ondergrond. Daarbij is er keuze uit vijf rijmodi. Bestuurders kunnen het Grip Control-systeem op automatisch laten staan door de Standard-modus te selecteren of kiezen voor de modi Sand, All-Road, Snow en ESP OFF. Samen met Grip Control® zorgt de Hill Descent Assist ervoor dat zelfs op steile hellingen een lage snelheid wordt aangehouden. Deze technologie zorgt ervoor dat de C3 Aircross op koers blijft, terwijl de kans op slippen bij het afdalen wordt beperkt. Deze nieuwe functie stelt zeker dat bestuurders hun C3 Aircross altijd onder controle hebben, met een maximale veiligheid als gevolg. Het systeem kan de snelheid van de auto erg laag houden (3km/h) voor meer controle en veiligheid in situaties die anders stressvol kunnen zijn. Het nieuwe model is leverbaar met diverse zuinige motoren van de nieuwste generatie.

De C3 Aircross wordt geleverd met PureTech 3-cilindermotoren die over de nieuwste technologie beschikken voor een goede respons alsmede een laag brandstofverbruik en een lage uitstoot (de PureTech-motor won de ‘International Engine of the Year’ award in 2015 en 2016.) De BlueHDi-motoren zorgen dus niet alleen voor rijplezier, ze zijn ook erg milieuvriendelijk.

 Benzine: de krachtigste uitvoering van de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross beschikt over de PureTech 130 motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De PureTech 110 motor is verkrijgbaar met handgeschakelde versnellingsbak (PureTech 110) alsmede de automatische transmissie EAT6 voor maximaal rijplezier en comfort (PureTech 110 EAT6). Het instapmodel wordt aangedreven door een PureTechmotor in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak (PureTech 82).

 Diesel: de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak met keuze uit de BlueHDi120 met handgeschakelde zesversnellingsbak en de BlueHDi 100 met vijfversnellingsbak. Naast deze zes motoren, die zijn bestemd voor de Europese markt, zijn er ook twee motoren voor andere exportmarkten: de benzinemotor PureTech 110 EAT6 en de dieselmotor HDi 90.

RUIMTEAANBOD TOONAANGEVEND IN ZIJN SEGMENT

Bij de nieuwe C3 Aircross is alles gericht op rijcomfort, waarbij de ruimte-indruk en het gevoel van welzijn een belangrijke rol spelen. Hier wordt onder meer voor gezorgd door het horizontale design van het dashboard, waardoor het minder ruimte inneemt, en de uitnodigende en comfortabele stoelen. Het interieur van de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross is ruim en flexibel in te delen, het ruimteaanbod wordt door geen enkel model in dit segment overtroffen. Dankzij het Citroën Advanced Comfort® programma legt de C3 Aircross de lat hoger met zijn design, wat voor een buitengewone interieurruimte, een flexibel in te delen interieur en een grote bagageruimte zorgt.

 Ruimte: de hoge bouw van de C3 Aircross zorgt ervoor dat dit model over het ruimste interieur in zijn segment beschikt, met een bijzonder hoog comfortniveau. Het is voorzien van vijf zitplaatsen en biedt veel beenen hoofdruimte. De C3 Aircross is segmentleider wat betreft hoofdruimte voor- en achterin, dankzij het hoge plafond. Zodoende zitten alle passagiers even comfortabel, ook achterin. De beenruimte achterin is ruim dankzij de wielbasis van 2,60 m.

 Modulair design: De C3 Aircross beschikt over het meest geavanceerde interieurdesign in zijn segment, met een in de verhouding 60/40 neer te klappen achterbank en zittingen die in twee afzonderlijke delen zijn te verschuiven over een afstand van 150 mm. Dit gaat heel eenvoudig. De bijzonder flexibele stoel van de voorpassagiers kan worden neergeklapt om ruimte vrij te maken voor lange voorwerpen. In een handomdraai kan de maximale lengte van de laadruimte worden vergroot naar 2,40 m.

 Grote bagageruimte: de C3 Aircross beschikt over de grootste bagageruimte in zijn segment, die eenvoudig toegankelijk is via een brede achterruit, een grote inlaadopening en een lage tildrempel. De standaard bagageruimte van 410 liter kan worden vergroot naar 520 liter als de achterbank verschoven wordt (in de voorste stand van de bank). De totale bagageruimte bedraagt met de achterbank neergeklapt maar liefst 1.289 liter. Voor dagelijks gebruiksgemak is ook gezorgd: de C3 Aircross is voorzien van een verwijderbare hoedenplank die in verticale positie kan worden opgeslagen achter de achterbank voor het vervoer van hoge voorwerpen. Ook handig is de verstelbare laadvloer met twee hoogten, die voor een vlakke laadvloer zorgt als de achterbank wordt omgeklapt.

KLASSIEK CITROËN COMFORT

Geheel in lijn met het DNA van het merk en het Citroën Advanced Comfort® programma profiteert de nieuwe C3 Aircrossvan alle knowhow van Citroën. Het doel was bij de ontwikkeling om alle storende zaken buiten het interieur te houden en zo een soort cocon met maximaal rijcomfort te creëren. Enkele voorbeelden van het topcomfortniveau in de C3 Aircross: - comfortabele stoelen, met brede zittingen - comfortabel onderstel, met de klassieke Citroën instellingen voor alle rijomstandigheden - geluidscomfort, met een uitstekende geluidsisolatie.

Meer informatie over de nieuwe C3 Aircross vindt u op de speciale modelpagina, klik HIER

Vanafprijs rijklaar; € 19.690,- inclusief kosten rijklaar maken exclusief afleverpakket.